Градоначелник са директорима здравствених установа о епидемиолошкој ситуацији, приступ медија селективан

Актуелна епидемиолошка ситуација на територији Општине Грачаница била је тема састанка председника Општине Грачаница Срђана Поповића и директора здравствених установа, на који су локални медији били селективно позвани.

Закључено је да је епидемиолошка ситуација под контролом, али нешто лошија него што је била раније, саопштено је из општинске службе за информисање.

„Интензивно пратимо ситуацију и у складу са тим предузели смо низ мера. Инспекција је стално на терену, разговарамо са власницима ресторана и трговинских објеката и свима је скренута пажња да је обавезно ношење маски у затвореном простору, да је неопходна физичка дистанца, као и појачана лична хигијена“, рекао је Срђан Поповић, а пише у саопштењу прослеђеном медијима.

По речима директора КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници Братислава Лазића, како такође преноси општинска информативна служба, на територији општине Грачаница је четворо људи оболело од корона вируса, што је наш портал објавио јуче.

И поред изузетно важне теме и погоршане епидемиолошке ситуације, само једном локалном медију је упућена позивница да прати састанак.

Анђелка Ћуп