Кризни штаб, одбор за безбедност и посета представника КФОР-а Општини Грачаница без присуства свих локалних медија

Општина Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Кризни штаб Општине Грачаница, на данашњој седници поводом епидемиолошке ситуације, још једном је позвао грађане на одговорност, дисциплину и строго поштовање препоручених мера заштите од коронавируса, саопштено је из Информативне службе Општине Грачаница.

Из Кризног штаба су поручули да, иако је ситуација под контролом, није задовољавајућа, те да колективна одговорност мора бити на вишем нивоу.

Како је истакнуто, сваки грађанин је обавезан да у затвореном простору користи маску и одржава минималну дистанцу од два метра. Грађанима се поручује да појачају личну хигијену, што чешће перу руке и користе средства за дезинфекцију. Кризни штаб такође позива на поштовање мера надлежних институција које се односе на рад угоститељских објеката, који је забрањен у периоду од 21 до 5 часова (ресторана, кафића, клубова и других угоститељских објеката), односно у периоду од 5 до 21 сат дозвољен је само рад летњих башти.

Како је истакнуто, општинска инспекција, у сарадњи са полицијом, појачаће своје присуство на терену и контролисати спровођење мера заштите од коронавируса, каже се између осталог у саопштењу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одржао је и састанак са појединим члановима општинског Одбора за безбедност, на којем је разматрана актуелна безбедносна и епидемиолошка сиутација, такође је саопштено из општинске информативне службе.

Председник општине Грачаница је након састанка изјавио да га је командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић обавестио да истрага иде у неколико праваца.

„Полиција је на терену и веома брзо очекују конкретне резултате. Општина је стално у контакту са породицама. Веома је важно да такве контакте оствари и одржава полиција и зато ће истражне јединице посетити оштећене породице“, рекао је Поповић, пише у саопштењу прослеђеном медијима.

Командант Регионалне команде Исток, амерички пуковник Ерик Рајли се данас састао са председником Општине Грачаница Срђаном Поповићем, са којим је, како се каже у саопштењу достављеном медијима разговарао о безбедносној ситуацији, пандемији коронавируса и наставку сарадње.

Поповић је истакао да локална самоуправа има одличну сарадњу са КФОР-ом, те да очекује наставак те сарадње и комуникације у циљу сигурног и безбедног окружења, пише у саопштењу.

Ни данас о активностима општинских челника, најважнијих у овом тренутку за грађане, нису били обавештени сви локални медији, већ су иу општинске информативне службе послата саопштења.

А.М.