Јужно од Ибра још 12 новооболелих од корона вируса, 41 активан случај

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 12 особа заражених вирусом COVID-19 је регистровано у српским срединама јужно од Ибра у последња 24 сата, рекао је за портал Грачаница Онлајн епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици др Александар Антонијевић, па је укупан број оболелих 43, а пошто је једно лице из Прилужја преминуло, а једна особа из Призрена излечена, тренутно је 41 активан случај.

Од укупног броја оболелих, 29 је мушкараца, а 14 жена, једна особа чији пол није саопштен је преминула, а један мушкарац је излечен.

У Грачаници је оболело седморо људи (пет мушкараца и две жене), у Доњој Гуштерици петоро (три мушкарца и две жене), а у Пећи четири особе (три мушкарца и једна жена). У Штрпцу је регистровано седам особа позитивних на COVID-19 (пет мушкараца и две жене), у Гнилану седам (четири мушкарца и три жене), у Косовској Каменици троје људи је оболело од корона вируса (два мушкарца и једна жена), док је у Призрену оболела једна особа која је излечена. У Прилужју је оболело деветоро људи (шест мушкараца и три жене), а једна особа је преминула пре три дана, потврдио је др Антонијевић.

Сви оболели су или хоспитализовани или се налазе у самоизолацији.

А.Ћ.