U srpskim sredinama na Kosovu još dve žrtve korona virusa, 46 novozaraženih

Илустрација фото: pixabay/leo2014

Илустрација фото: pixabay/leo2014

Dva lica su preminula, a još 46 je pozitivno na COVID-19 u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas epidemilog

Dva lica su preminula, a još 46 je pozitivno na COVID-19 u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas epidemilog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević. U sredinama južno od Ibra je obolelo 42 lica, a od juče je registrovano 12 novozaraženih.

Antonijević je rekao da je jedno lice iz Zvečana preminulo juče, dok je jedna osoba iz Prilužja preminula pre tri dana.

U Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću je registrovano po 13 novoobolelih, u Zvečanu šest i u Zubinom Potoku još četiri pozitivna slučaja. Južno od Ibra, tri novoobolela su registrovana u Lipljanu, po u Peći, Štrpcu i Kosovskoj Kamenici, dok je po jedno novobolelo lice iz Gračanice i Gnjilana.

Od početka epidemije, u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici je uzorkovano 2.373 lica, a registrovano 340 pozitivnih slučajeva korona virusa.

Od toga, u poslednje tri nedelje testiranja, odnosno od 18. juna zabeleženo je 217 novoinficiranih u srpskim sredinama na Kosovu.

Južno od Ibra je trenutno obolelo 42 lica, rekao je za portal Gračanica Onlajn epidemiolog dr Aleksandar Antonijević, a samo od juče je registrovano 12 novoobolelih.

Kako je saopštio Kontakt plus radio, u Kosovskoj Mitrovici je ukupno 120 obolelih, 43 je izlečeno, registrovano je 74 novoobolelih, a troje je preminulo. Prema jučerašnjim rezultatima, u Mitrovici je još 10 lica inficirano korona virusom. U Zvečanu je ukupno 55 obolelih, 24 izlečeno, 30 novoobolelih, a dva lica preminula, a prema jučerašnjim rezultatima, još šest lica je inficirano korona virusom, a oko 30 je na hospitalizaciji ili u izolaciji. Ukupno 80 obolelih je u Leposaviću, 20 je izlečenih, 55 novoobolelih, a petoro preminulo. Prema jučerašnjim rezultatima, u Leposaviću je još 13 lica inficirano korona virusom, a 55 se nalazi na hospitalizaciji ili u izolaciji. U Zubinom Potoku je od početka epidemije ukupno 42 obolelih, 24 izlečenih, 16 novoobolelih, a dvoje ljudi je preminulo.

A.Ć.