На територији општине Грачаница регистровано седам нових случајева COVID-19

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Током протеклих 24 сата на територији општине Грачаница регистовано је седам нових случајева COVID-19, па је сада укупан број оболелих 37, саопштио је Кризни штаб Општине Грачаница у саопштењу достављеном медијима.

На Одељењу за инфективне болести КБЦ Приштина-Грачаница хоспитализовано је шест пацијената.

Свим контактима је одређена мера самоизолације, они су под надзором јер је болест непредвидива и врло брзо може доћи до напредовања болести, тврди се у саопштењу.

Из Кризног штаба Општине Грачаница поручују да сви грађани морају поштвати прописане мере у циљу сузбијања вируса јер је епидемиолошка ситуација нарушена.

“Позивамо грађане на одговорно понашање, ношење заштитиних маски и руквица, поштовање физичке дистанце и одржавање личне хигијене”.

Кризни штаб Општине Грачаница до сада је предузео све неопходне мере да заштити своје грађане од вируса COVID-19 и у том смислу константно се обавља дезинфекција јавних површина.

Општинска инспекција свакодневно на терену проверава да ли се поштују мере заштите и препоруке епдиемиолога.

У српским срединама на Косову, у последња 24 часа је регистровано 34 позитивних случајева корона вируса, саопштио је епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици др Александар Антонијевић.

А.М.