Још 31 лице оболело у српским срединама на Косову

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Од 60 тестираних узорака, регистровано је још 31 лице позитивно на COVID-19 у српским срединама на КиМ у последња 24 сата, рекао је на конференцији за медије епидемиолог из митровичког Завода за јавно здравље, др Александар Антонијевић.

Деветоро оболелих је регистровано у Звечану, по четворо у Косовској Митровици и Лепосавићу, у Зубином Потоку је оболело двоје људи, пет особа је заражено у Грачаници, три у Гњилану (по српском систему) и по два случаја позитивна на корона вирус регистрована су у Прилужју и Липљану.

“У последња 24 сата нема излечених, а у претходних 48 сати су забележена два смртна случаја. Оба лица су из Звечана и имали су пратеће болести. Једно лице је преминуло јуче, а друго прекјуче“, рекао је др Антонијевић, па је број жртава корона вируса у српским срединама на Косову порастао на 15.

У Здравственом центру у Косовској Митровици тренутно се лечи 102 лица, у КБЦ Драгиша Мишовић смештена су три пацијента, у КЦ Крагујевац је двоје, у КЦ Ниш четворо и у КЦ Србије је на лечењу један пацијент, док је по Антонијевићевим речима, у самоизолацији 355 лица.

Од 12. марта до данас, у српским срединама на КиМ тестирано је 2.882 лица, од којих је 631 позитивно на корона вирус, а само од 18. јуна је регистровано 499 заражених особа.

А.М.