У српским срединама на Косову још 11 оболелих од корона вируса

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У српским срединама на КиМ регистровано је још 11 нових случајева коронавируса, потврдио је за КоССев епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, Александар Антонијевић, пренои портал Коссев.

У Заводу за јавно здравље у петак је тестирано 60 узорака пацијената – од тога 15 за које се сумњало да су оболели од COVID-19, док је 45 ретестирано.

Након што су током викенда пристигли резултати из лабораторије „Ватрено око“, утврђено је да је од 45 ретестираних 30 и даље позитивно на коронавирус.

Антонијевић у изјави за КоССев наводи да је изненађен овим бројем, због тога што је од тренутка дијагностиковања ковида код многих ретестираних пацијената прошло више од 18 дана.

„Испоставило се то у још пар неких ситуација, али никада овако, у оволиком броју“, објашњава Антонијевић.

ОД 15 новотестираних у петак, из лабораторије „Ватрено око“ пристигло је чак 11 позитивних резултата.

Антонијевић није био у могућности да нам саопшти детаљније податке о новоинфициранима, али је потврдио да је већина пацијената са Севера Косова, те да је од укупно 15 тестираних, седам већ било смештено на грудном одељењу.

Данас је тестирано још 60 особа са симптомима коронавируса из српских средина на КиМ. Њихови узорци су упућени лабораторији „Ватрено око“.

Антонијевић наводи да ће у наредним данима предност у тестирању имати новооболели, у односу на оне особе којима је већ дијагностикован COVID-19.