У српским срединама још 19 оболелих од корона вируса, шест особа излечено

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У српским срединама на Косову и Метохији, у последња 24 сата, регистровано је 19 новооболелих од корона вируса, док је шест особа излечено, саопштено је из Кризног штаба општине Косовска Митровица, преноси Контакт плус радио. Преминулих није било.

На северу Косова је забележено 14 нових случајева инфекције, а у српским срединама јужно од Ибра оболело је још пет особа.

У Косовској Митровици је оболело још пет особа, у Лепосавићу четири, у Звечану три, у Зубином Потоку, Гњилану у Штрпцу по две и у прилужју још једна особа.

У последња 24 сата излечено је шест пацијената, четири из Косовске Митровице и по један из Зубиног Потока и Грачанице.

Од почетка епидемије је преминуло 28 лица, а од 3.541 тестираног узорка, COVID-19 је регистрован код 818 особа. Укупан број активних случајева је 535.

У саопштењу Кризног штаба се наводи да се 422 пацијента налазе у кућној изолацији, 86 се лечи у КБЦ у Косовској Митровици, један у КБЦ Србије у Београду, два пацијента су смештена у КБЦ “Драгиша Мишовић”, два у КБЦ Крагујевац и троје у КБЦ Ниш.

Додаје се да се за 19 пацијената чека тријажа и извештај да ли ће бити смештени у самоизолацију или ће бити послати на болничко лечење.

До сада је излечено 255 пацијената, од тога је 103 из Косовске Митровице, 39 из Звечана, 50 из Лепосавића, 40 из Зубиног Потока, један из Призрена, девет из Грачанице, пет из Штрпца, три из Коосвске каменице, по два из Пећи и Липљана, 3 из Косовске Каменице и један из Прилужја.

Укупан број активних случајева у српским срединама на КиМ-у је 535, од тога је 141 у Косовској Митровици, 84 у Звечану, 107 у Лепосавићу, 43 у Зубином Потоку, 35 у Грачаници, девет у Гуштерици/Липљану, три у Пећи, четири у Призрену, 14 у Косовској Каменици, 36 у Прилужју, 24 у Штрпцу, 34 у Гњилану и један у Сувом Грлу.

Хоспитализовано је 94 ПЦР позитивних особа, док су 422 пацијента у самоизолацији.

А.Ћ.