U srpskim sredinama na Kosovu 18 novoobolelih od korona virusa, u Gračanici zaraženo još pet osoba

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Od 86 testiranih uzoraka, registrovano je još 18 osoba obolelih od virusa COVID-19 u srpskim sredinama na Kosovu, a 33 pacijenta su izlečena,

Od 86 testiranih uzoraka, registrovano je još 18 osoba obolelih od virusa COVID-19 u srpskim sredinama na Kosovu, a 33 pacijenta su izlečena, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica. Od početka epidemije je testirano 3.866 uzoraka, registrovano 888 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, od kojih su 34 osobe preminule, a 356 pacijenata je izlečeno.

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je petoro novoobolelih od virusa korone, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega je devet osoba hospitalizovano, saopštio je danas Krizni štab Opštine Gračanica. Svim kontaktima obolelih osoba je određena mera samoizolacije.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica da nastave sa disciplinovanim ponašanjem shodno preporukama struke i Kriznog štaba i da nije vreme za opuštanje, te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

„Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično – higijensko zaštitne mere, dezinfekcija i fizičko distanciranje, kao i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma“, poručuju iz Kriznog štaba.

A.Ć.