У српским срединама на Косову 18 новооболелих од корона вируса, у Грачаници заражено још пет особа

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Од 86 тестираних узорака, регистровано је још 18 особа оболелих од вируса COVID-19 у српским срединама на Косову, а 33 пацијента су излечена, саопштено је из Кризног штаба општине Косовска Митровица. Од почетка епидемије је тестирано 3.866 узорака, регистровано 888 особа код којих је потврђено присуство корона вируса, од којих су 34 особе преминуле, а 356 пацијената је излечено.

На територији општине Грачаница регистровано је петоро новооболелих од вируса короне, па је укупан број заражених 72, од чега је девет особа хоспитализовано, саопштио је данас Кризни штаб Општине Грачаница. Свим контактима оболелих особа је одређена мера самоизолације.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница да наставе са дисциплинованим понашањем сходно препорукама струке и Кризног штаба и да није време за опуштање, те да је потребно да се и у наредним данима понашају одговорно како би се изборили са епидемијом.

„Прописане мере и препоруке надлежних институција и општинског Кризног штаба се морају стриктно поштовати, као и све лично – хигијенско заштитне мере, дезинфекција и физичко дистанцирање, као и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома“, поручују из Кризног штаба.

А.Ћ.