Наставља се суђење Ненаду Арсићу из Чаглавице

Основни суд, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

После одлагања од месец дана због епидемиолошке ситуације, данас се наставља суђење Ненаду Арсићу из Чаглавице због наводног ратног злочина. Судским већем Основног суда у Приштини председава Алјбина Шабани Рама. 

Тужитељка специјалног тужилаштва Дрита Хајдари, оптуженом Арсићу, ставља на терет “да је са другим припадницима српске полиције у приштинском насељу Имшир малтретирао двојицу албанских цивила, да их је тукао, на силу терао да пију алкохол и певају српске песме“, рекао је Арсићев адвокат Дејан Васић.

До сада су у Арсићевом случају саслушани оштећени Јакуб и Скендер Шаља.

„За данас је заказано саслушање још два сведока оптужбе, а након тога претрес ће бити настављен саслушањем сведока одбране који ће дати алиби Арсићу, односно који ће посведочити да је оптужени у време извршења кривичног дела био код своје сестре у Врњачкој Бањи на слави и да тог дана није био на Косову“, каже адвокат Васић. Васић за “Политику” каже да ће на овом суђењу бити саслушан велики број сведока одбране који ће, по његовим речима, оспорити кредибилитет оштећених.

Ненад Арсић је из Чаглавице, тренутно са мајком живи у Нишу, а на Косову је живео више од десет година после оружаног сукоба. После преласка у Ниш, редовно је и без проблема долазио у своју родну кућу у Чаглавици. Ухапшен је на Мердару, 22. октобра прошле године, а Специјално одељење Основног суда у Приштини одмах му је одредило једномесечни притвор због наводне бојазни од бекства. Арсић се налази у затвору Грдовац код Подујева.

А.Ћ.
Извор: Политика