Нова масовна туча на митровичком шеталишту: Петорица приведена и пет полицајаца суспендовано

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Пет особа приведено је данас због још једне масовне туче на митровичком шеталишту, од којих је четворо задобило лакше телесне повреде. Истовремено је одлуком директора Регионалне дирекције Косовске полиције Север суспендовано пет полицајаца на 72 сата због несавесног реаговања и непоступања по овлашћењима.

Данас је око 12:50 дошло до још једне масовне туче у улици Краља Петра И на митровичком шеталишту. До туче је дошло у башти кафића „Сопрано“, потврдио је за КоССев портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

За учешће у тучи осумњичена су пет лица, у питању су мушкарци – Н. Б. (1986), Н. Б. (1979), А. Б. (1997), А. Б. (1993) и М. Б.

„Полицијске патроле благовремено су реаговале приводећи ових пет особа од којих су четири одведене у КБЦ Косовска Митровица где су лекари утврдили наношење лаких телесних повреда“, изјавио је Радовић.

Контактиран је и тужилац који је од осумњичених затражио писане изјаве. Случај је регистрован као наношење лаких телесних повреда и иде у редовну процедуру.

Иако су полицијске патроле благовремено реаговале, према речима Радовића, то ипак није био случај са пет припадника Косовске полиције.

Одлуком директора Регионалне дирекције Север, Ненада Ђурића, пет полицајаца суспендовано је на 72 сата и против истих ће бити покренут прекршајни поступак, такође је рекао Радовић.

„Разлог за њихово удаљавања са посла је несавесно реаговање и непоступање по овлашћењима у спречавању нарушавања јавног реда и мира“, казао је.

Подсетимо, ово је четврта масовна туча у овом месецу у центру Косовске Митровице, односно на шеталишту.

На питање да ли је ова туча у вези са претходним, Радовић није могао да прецизира с обзиром на то да је у току истрага и прикупљање прелиминарних података.

Извор: КоССев