Закључци са седнице општинског Кризног штаба

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Седница општинског Кризног штаба одржана је данас у Грачаници. Теме седнице, како је саопштено из општинске информативне службе, биле су актуелна епидемиолошка ситуација и предстојећа прослава празника Успења Пресвете Богородице.

„Седница је одржана и поводом предстојећег празника Успења Пресвете Богородице, познатог као Велика Госпојина, који Грачаница обележава као своју славу, односно потребе да се још једном скрене пажња на обавезно предузимање свих превентивних мера за спречавање и ширење коронавируса“, каже се између осталог у саопштењу.

Преносимо закључке Кризног штаба:

  1. Епидемиолшка сиутација на територији општине Грачаница, у вези са вирусом корона на дан 26. август 2020. године је побољшана, имајући у виду да у последњих 11 дана није било инфицираних вирусом Ковид 19.
  2. Апелује се на грађане да и даље спроводе превентивне мере и поштују препоруке надлежних, држе физичку дистанцу и носе маске, посебно за време предстојећег празника када се очекује већа концентрација људи.
  3. И даље је забрањен рад угоститељских објеката у затвореном простору. Уз поштовање свих наведених мера заштите дозвољен је рад угоститељских објеката који имају башту. Радно време објеката са баштом је до 22.30 часова.
  4. Обавезују се сва привредна друштва да поштују прописане мере заштите и да за сва радно ангажована лица обезбеде заштиту опрему.
  5. Поводом предстојећег празника Велика Госпојина 28-ог, 29-ог и 30-ог августа због веће концентрације људи биће појачано присуство и заједничке патроле полиције и припадника КФОР-а.
  6. Поводом почетка нове школске године биће обезбеђене потребне количине дезинфекционих средстава, као и средства за личну хигијену.
  7. За спровођење мера стараће се надлежни полицијски, инспекцијски и општински органи. Полицијски службеници ће лицима који не поштују препоручене мере изрицати казне.
  8. Одељењу инспекције налаже се да изврши контролу привредних и других објеката како бих обавестили о новим мерама.