Demokratska partija neće učestvovati u razgovorima u Vašingtonu

Кадри Весељи, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Кадри Весељи, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Posle odbijanja Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da bude deo prištinske delegacije u Vašingtonu, danas je i Demokratska partija

Posle odbijanja Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da bude deo prištinske delegacije u Vašingtonu, danas je i Demokratska partija pismom obavestila premijera Hotija da neće učestvovati u dijalogu.

“Sastanak dveju strana u Beloj kući u Sjedinjenim Američkim Državama služi za pokretanje procesa dijaloga, a učešće Sjedinjenih Država u dijalogu je sigurnost i ohrabrenje za državu Kosovo. To je novi zamah, koji bi trebalo da iskoristi Republika Kosovo. Moj stav ostaje da tamo gde je Amerika, treba da bude i Kosovo, jer su Sjedinjene Države i Evropska unija najsnažniji partneri Republike Kosovo. Demokratska stranka Kosova podržava samo sveobuhvatni i konačni sporazum koji je u skladu sa već poznatom platformom koja garantuje međusobno priznavanje, suverenitet države, teritorijalni integritet, unitarni karakter države i članstvo Kosova u UN”, kaže se u pismu lidera Demokratske partije Kadrija Veseljija.

A.Ć.