Вјоса Османи: Хотијева влада нема ни легитимитет, ни платформу за дијалог

Вјоса Османи, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Косовски премијер Авдулах Хоти позвао је представнике опозиције, Демократску партију Косова и Покрет Самоопредељење да предложе по једног члана за састав делегације која ће путовати у Вашингтон на састанак са српским председником Александром Вучићем како би, како је рекао, приштинска делегација била јединствена. Из Демократске партије Кадрија Весељија још нема одговора, док је Покрет Самоопредељење саопштио да неће учествовати у разговорима јер је ова влада нелегитимна, као и да се дијалог са Србијом може наставити тек после избора.

Такође, легитимитет ове владе оспорава и председница Скупштине Вјоса Османи. Она је у разговору са албанском дијаспором додала и да влада нема платформу за дијалог, као и да се никако не сме разговарати о, како је рекла косовским ресурсима, језеру Газиводе и о Трепчи.

“Јединство које нам је потребно, није да се ујединимо око нетранспарентних и нелегитимних агенди садашњих представника Косова. Потребно нам је управо супротно, то јест јединство у супротстављању таквим плановима, баш као што смо се успротивили опасном програму промене граница и боснизације Косова. С друге стране, морамо инсистирати на накнадама за велику економску штету коју је Србија нанела Косову током деведесетих, као и на потпуном уклањању нецаринских баријера које је Србија увела на робу са Косова“, написала је Османи на свом фејсбук профилу.

Në bashkëbisedim me përfaqësues të diasporës shqiptare në SHBA, sot kam potencuar se suksesi i Kosovës në dialog dhe…

Posted by Vjosa R. Osmani on Wednesday, August 26, 2020

А.Ћ.