Млади општине Грачаница добили Омладински центар

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Средствима Европске уније, Министарства за повратак и заједнице и општине Грачаница, у центру места је изграђена зграда Омладинског центра. Центар су на дан Успења Пресвете Богородице, када се обележава храмовна слава манастира Грачаница, свечано отворили заменик косовског премијера и председник Српске листе Горан Ракућ, министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и градоначелник Грачанице Срђан Поповић.

„Наша је обавеза да будемо тамо где је будућност и не само наша присутност, већ да пружамо младим људима подршку“, рекао је заменик косовског премијера Горан Ракић, који је на табли у згради написао „Млади су наша будућност“, а да улагање у младе људе значи опстанак на овим просторима, сматра и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић

„Овај пројекат је пример онога што треба да буде залог за будућност. Управо млади треба да буду темељ нашег друштва. Наша је обавеза да ми као политички представници омогућимо и радимо како би живот наших суграђана био бољи“, истакао је министар Јевтић.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић је обећао да ће наставити да ради у корист свих грађана, посебно младих.

„Градићемо будућност ако имамо јаку и стабилну омладину, а на нама је да им омогућимо што боље услове за рад“, нагласио је Поповић.

У име младих општине Грачаница, свима који су допринели изградњи Омладинског центра, захвалио се председник Омладинског савета Душан Борисављевић.

Отварању Омладинског центра су присуствовали и посланици Скупштине Косова Љубинко Караџић и Милан Савић.

А.Ћ.