Грачаница добија нови објекат предшколеске установе “Ђурђевак”

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Општина Грачаница је издвојила средства у износу од 275.000 евра за изградњу новог објекта Предшколске установе “Ђурђевак”. Изградња је почела данас, а прва фаза изградње објекта би требало да буде завршена до краја године.

Камен темељац за нову зграду Предшколске установе “Ђурђевак” положили су данас председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорка ове установе Радица Трајковић Парлић.

“Ово није камен темељац само за нову предшколску установу, ово је камен темељац за нашу будућност, за нашу младост. Мени је драго што општина испуњава оно што обећава и што Грачаница постаје једно велико градилиште. Поред овог објекта, ове године очекујемо завршетак Средњошколског центра у Лапљем Селу, очекујемо завршетак школе у Сувом Долу, очекујемо исто тако завршетак тридесет шест станова овде у центру Грачанице. У наредном периоду ћемо положити камен темељац за још осам станова у нашој општини. Могу рећи да нама младост значи све, да ова дивна дечица засигурно гарантују наш опстанак на овим просторима”, рекао је Поповић Обданиште ће имати преко 1400 квадратних метара. Ми смо из разговора са директорицом разговарали већ на који начин ћемо опремити то обданиште да наша деца имају исте услове баш као и у сваком обданишту у било ком граду у Србији“, рекао је Поповић, нагласивши да деца на Косову и метохији заслужују најбоље услове, какве имају сва деца у Републици Србији.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Изградњом новог објекта, биће растерећени стари, а такође, обезбедиће се бољи и квалитетнији услови за рад, казала је директорка ПУ “Ђурђевак” Радица Трајковић Парлић.

“Код нас сваког дана траје упис и спремни смо да изађемо у сусрет свима. Овим објектом, не само да добијамо нов и савремен простор, него и боље услове који су од највеће важности за децу”, наглашава директорка парлић и додаје да установи недостаје пратеће особље, као и правник, а тренутно је у току конкурс за васпитача.

Тренутно је у ПУ “Ђурђевак” уписано 504 деце, од тога 140 предшколаца.

А.Ћ.