Марко Ђурић нови амбасадор Србије у САД

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Марко Ђурић је данас именован за новог амбасадора Србије у Сједињеним Америчким Државама. Претходно је на истој седници Владе разрешен дужности директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Поводом одласка са места директора Канцеларије за КиМ, Ђурић се обратио грађанима саопштењем за медије, у коме каже да је за преко седам година колико је био на челу те владине канцеларије, остварне најважнији циљ, а то је мир и стабилност на Косову и Метохији.

„Ступио сам на ову дужност решен да осигурам да као држава и народ искористимо сваку преосталу правну, економску или политичку шансу да зауставимо насилну афирмацију ове противправне сецесије, отимања дела наше територије, и да осигурамо опстанак наших људи на подручју које је темељ српске државности, духовности, националне етике и идентитета. Данас, када са ове дужности одлазим, после свих личних, политичких и других битака, великих успеха и повремених мојих неуспеха, сигурнији сам него икада да слобода за наш народ није недостижна и да није неостварива ако будемо наставили да заједно радимо, трудимо се и боримо, мудро, стрпљиво и посвећено”, написао је између осталог Марко Ђурић, нагласивши да у свом послу није био сам, већ део “једног складног и добро организованог државног апарата, предвођеног председником Александром Вучићем, који је на свим нивоима, од локалног до највишег државног, улагао и напоре и средства како би били заштићени наши државни и национални интереси, а како би пре свега био заштићен српски народ, који је нажалост до данас остао најугроженија национална заједница на тлу Европе”.

Набројавши све пројекте који су на Косову и Метохији спроведени уз помоћ Канцеларије за КиМ, од данас бивши директор је поручио:

“Док је Пећи, Дечана, Грачанице и Газиместана биће и Срба и биће Србије на Косову и Метохији. Настављамо нашу борбу, настављамо нашу борбу свом снагом. Наставићемо и да радимо и да се боримо за дан када ћемо и на Косову и Метохији и свуда другде бити неупоредиво слободнији и уједињени. Живео велики српски народ, живела Србија!”