Сава Јањић: Они који нам не могу пружити помоћ, нека нам не одмажу

архимандрит Сава Јањић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Поводом медијских натписа да је наводно свештеник Српске православне цркве скинуо албанску заставу са рушевина карауле Кошаре, огласио се архимандрит Сава Јањић, игуман манастира Високи Дечани.

„Наводно свештено лице које је према ведео клипу објављеном на друштвеним мрежама ишло на Кошаре ових дана, нема никакве везе са Епархијом рашко-призренском. Наша Епархија се ограђује од сваке активности која на било који начин угрожава односе међу етничким и верским заједницама. За све наше пострадале редовно се молимо у храмовима, а посебно за младост која је изгинула у вихору рата.

Неодговорно понашање појединаца који долазе на Косово и Метохију само да би снимали сензационалистичке видео материјале, наноси штету пре свега нашем народу који је овде остао да живи. Искрено се надамо да нам они који већ не могу пружити помоћ, макар не одмажу неодговорним понашањем.

Наводно свештено лице које је према ведео клипу убјављеном на друштвеним мрежама ишло на Кошаре ових дана нема никакве…

Posted by Sava Janjić on Friday, October 16, 2020

Медији који дају пажњу овом фејсбук-егзибиционизму појединаца, који немају осећаја за друге, једнако су неодговорни. Срби који су остали на КИМ 20 година плаћају цену ‘херојства’ не оних који су сами пострадали бранећи своје или храбро остали на својим огњиштима, већ оних који су наносили патњу другима, а потом побегли и прогласили победу“, написао је Сава јањић на свом фејсбук профилу.

А.Ћ.