Još jedna nagrada portalu Gračanica Onlajn, za reportažu “Preživljavanje”

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Za izveštavanje u cilju iskorenivanja siromaštva, nagradu u kategoriji kratke tv forme, osvojila je urednica portala GračanicaOnlajn

Za izveštavanje u cilju iskorenivanja siromaštva, nagradu u kategoriji kratke tv forme, osvojila je urednica portala GračanicaOnlajn i dopisnica TV Prve i TV B92, Anđelka Ćup. Nagrađena reportaža “Preživljavanje”, o životu u Romskom naselju u južnom delu Mitrovice za vreme epidemije korona virusa, nastala je uz podršku portala Kossev, IOM-a i Britanske ambasade.

Nagrade su takođe osvojili, u kategoriji najbolja video priča Nora Džozi i Edon Grbani, u kategoriji dokumentarnog filma Valjdeta Osmani, za najbolju pisanu priču nagradu je dobio Redžep Maljoku, a za najbolju fotografiju je nagrađen Valjdrin Fetahu.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Već 15 godina, ovu nagradu podržavaju UN agencije: UNMIK, UNICEF, UNDP, IOM, UNFPA, UNHCR i UN Women, a nagradu dodeljuje udruženje novinara Kosova.

Reportažu “Preživljavanje” je uradila ekipa: scenario i režija Anđelka Ćup, snimatelj Nikola Milosavljević i montažer Vladislav Ćup. Pre tri godine, na istom konkursu, portal Gračanica Onlajn je nagrađen za najbolji serijal dokumentarnih filmova “Život na manjinski način”.

A.M.