U Gračanici još tri novoobolele osobe, u srpskim sredinama na KiM još 17

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Od poslednjeg preseka, od 17. oktobra, u Gračanici su registrovana još tri slučaja zaraze korona virusom,

Od poslednjeg preseka, od 17. oktobra, u Gračanici su registrovana još tri slučaja zaraze korona virusom, saopšteno je iz opštinskog kriznog štaba.

Od početka epidemije, na teritoriji opštine Gračanica je registrovano 82 obolelih, a trenutno je na bolničkom lečenju na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu dva pacijenta.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovanog ponašanja u narednim nedeljama, što se pre svega odnosi na nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje Kovida-19 posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Od poslednjeg preseka, u srpskim sredinama na KiM je registrovano još 17 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica. Od početka epidemije je testirano 5.608 uzoraka, registrovane su 1.072 obolele osobe, od kojih je 38 lica preminulo.

A.M.