У Грачаници још три новооболеле особе, у српским срединама на КиМ још 17

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Од последњег пресека, од 17. октобра, у Грачаници су регистрована још три случаја заразе корона вирусом, саопштено је из општинског кризног штаба.

Од почетка епидемије, на територији општине Грачаница је регистровано 82 оболелих, а тренутно је на болничком лечењу на Инфективној клиници у Лапљем Селу два пацијента.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним недељама, што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

„Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне како би се спречило потенцијално ширење Ковида-19 посебно у смислу друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса“, саопштено је из Кризног штаба.

Од последњег пресека, у српским срединама на КиМ је регистровано још 17 нових случајева заразе, саопштено је из Кризног штаба општине Косовска Митровица. Од почетка епидемије је тестирано 5.608 узорака, регистроване су 1.072 оболеле особе, од којих је 38 лица преминуло.

А.М.