Renovira se škola u Lapljem Selu, Popović obišao radove

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju i adaptaciji osnovne škole „Miladin Mitić“

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju i adaptaciji osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena a direktor škole kaže da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina, saošteno je iz opštinske informativne službe.

„Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran u prvoj fazi projekta koji finansira opština Gračanica preko svog odeljenja obrazovanja. Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta u školi, adaptiraju toaleti, krečenje objekta je završeno, a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku“, kaže se u saopštenju i dodaje da je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio danas tokom posete, da je veoma zadovoljan intenzitetom radova i najavio nastavak ulaganja u obrazovne institucije kako bi se i deci i nastavnom osoblju stvorili bolji uslovi rada i školovanja.

„ Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu, biće rekonstruisane, sve sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Pohvalio bih i direktora škole „Miladin Mitić“ koji na jedan kvalitetan način vodi ovu školu i koji prepoznaje potrebe ove obrazovne institucije. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre, iako je rok za završetak pomeren za dva meseca“, kazao je Popović.

Direktor osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić, kako prenosi opštinska informativna služba, rekao je da je ovo jedno od najvećih i najznačajnijih renoviranja u poslednjih pet i po godina.

„Želim da se zahvalim opštini Gračanica i odeljenju obrazovanja što su prepoznali naše potrebe, investitoru koji radi na jednom visokom nivou i odeljenju urbanizma koje sve to prati. Ova škola zaslužuje da bude uređena, jer i naši učenici svake godine beleže značajne rezultate. Kada se završi druga i treća faza, biće ovo jedna od najuređenijih škola na teritoriji opštine Gračanica. U drugoj fazi biće renoviran aneks škole, a u trećoj kancelarijske prostorije i kompletan prvi sprat zajedno sa mokrim čvorom“ rekao je Karadžić, piše u saopštenju.

Zajedno sa predsednikom Popovićem radove na renoviranju škole danas su obišle i direktorice opštinskih odeljenja obrazovanja i urbanizma Brankica Nićić i Mirjana Stanojević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor osnovne škole u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić posadili su nakon obilaska radova ukrasno drveće u dvorištu ove škole. Sadnice će narednih dana biti podeljene svim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Gračanica.