Још 41 лице оболело у српским срединама, различити подаци за Грачаницу

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Још 41 случај заразе корона вирусом, од 124 обрађена узорка, регистрован је у српским срединама на КиМ, саопштено је из Кризног штаба општине Северна Митровица. Из митровачког Кризног штаба саопштавају да је у Грачаници оболело још шест лица, док из Кризног штаба општине Грачаница, путем писаног саопштења, тврде да у је у овој општини седморо новооболелих од последњег пресека.

У Северној Митровици је регистровано још 12 новооболелих, у Звечану још 10, петоро оболелих лица је из Зубиног Потока, троје из лепосавића, по двоје из Гњилана и Косовске Каменице, једна оболела особа је из Липљана и шест особа из Грачаница. Како је раније објавио Кризни штаб општине Грачаница, у овој општини је регистровано седморо новооболелих.

По подацима Кризног штаба Северне Митровице, излечене су три особе из Каменице, по две из Митровице, Звечана и Гњилана и једна особа из Штрпца.

У српским срединама су тренутно 124 активна случаја заразе корона вирусом, а од почетка епидемије је тестиран 5.691 узорак, регистроване 1.092 инфициране особе, од којих је 38 лица преминуло.

А.Ћ.