Ponovo skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara na Kosovu

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Ugostiteljski objekti i tržni centri na Kosovu, ponovo će raditi do 21:00, a nastava na fakultetima će se odvijati samo onlajn,

Ugostiteljski objekti i tržni centri na Kosovu, ponovo će raditi do 21:00, a nastava na fakultetima će se odvijati samo onlajn, saopštio je ministar zdravlja Vlade Kosova Armend Zemaj posle sastanka odbora za prevenciju pandemije.

Zemaj je rekao da će se zbog povećanja broja inficiranih, ograničiti kretanje građanima starijim od 65 godina. Najstariji sugrađani će moći da se kreću van kuće u periodu od 06:00 do 10:00 i od 16:00 do 19:00, osim zbog zdravstvenih potreba. Takođe, tržni centri i ugostiteljski objekti mogu da rade od 05:00 do 21:00.

Nova odluka je i da svi radnici stariji od 60 godina, kao i hronični bolesnici, ne moraju dolaziti na posao, a nastava u visokoškolskim ustanovama će se odvijati samo onlajn.

Kosovski ministar zdravlja je rekao i da će se nakon dve nedelje razmotriti donete, kao i eventualne nove mere, a da se trenutno razmišlja i o dodatnoj kontroli, kako je rekao, na graničnim prelazima.

A.M.