Porast broja obolelih od COVIDA-19 u Gračanici

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Još sedam osoba je inficirano korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba.

Još sedam osoba je inficirano korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba. Na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu se nalazi četvoro pacijenata. Od početka epidemije, u opštini Gračanica su registrovana 93 slučaja zaraze.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i na disciplinovano ponašanje u narednim danima, da poštuju mere, kao što je nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje Kovida -19, posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

A.M.