Патријарх Иринеј и владика Јоаникије доброг здравственог стања

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Патријарх српски Иринеј у манастиру Грачаница

Патријарх Иринеј је позитиван на корона вирус, али је без симптома, саопштено је на сајту српске православне цркве.

„У склопу редовне процедуре тестирања, а након епидемиолошке процене, учињено је PCR тестирање на SARS CoV2 којим је потврђено да је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј позитиван, без симптома и одличног општег стања. Његова Светост је хоспитализован у COVID болници у Београду“, саопштено је из СПЦ.

Саопштењем се огласила и Епархија будимљанско-никшићка, а у вези здравственог стања администратора Митрополије црногорско-приморске, Јоаникија.

„Са намјером да благовремено информишемо вјерни народ и јавност, истичемо да су јутрос, 4. новембра 2020. године, извршени детаљни љекарски прегледи, те да се са сигурношћу може рећи да је Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије уредног здравственог стања.

Радиографија плућа не показује промјене, док је након CT прегледа (скенер) установљено да Владика има минималан фокус запаљења на десном плућном крилу. Спроведено је PCR тестирање, чији резултат очекујемо и о чему ћемо засебно извијестити. Након спроведених дијагностичких процедура, прегледан је конзилијарно од стране љекара Опште болнице Беране и ординирана је одговарајућа терапија.

Епископ Јоаникије је доброг општег стања и виталних параметара (тјелесна температура, сатурација и крвни притисак су у физиолошким границама) и није индикован пријем на болничко лијечење, већ је упућен на кућно праћење уз надзор љекара.

О даљем здравственом стању Владике јавност ће бити благовремено обавјештавана искључиво преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке“, каже се у саопштењу Информативне служба Епархије будимљанско-никшићке.