Кризни штаб општине Грачаница позива на поштовање мера

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Кризни штаб општине Грачаница обавештава јавност да од вечерас на снагу ступају нове мере којима је забрањена делатност свим пословним субјектима и бизнисима, тржним и рекреативним центрима, супермаркетима, субјекатима који пружају гастрономске услуге, као што су ресторани и кафићи. Поменутим субјектима рад се забрањује од вечерас 06.11.2020. од 20 часова, до понедељка 09.11. у 5 часова ујутру.

Овом одлуком биће дозвољен рад апотека, пекара, мањих маркета, као и бензинских пумпи. Такође, несметано ће се обављати рад јавних и приватних здравствених институција, економским оператерима а биће дозвољен и превоз роба и услуга ради функционисања ланца снабдевања.

Одељење инспекције општине Грачаница у сарадњи са Полицијом у свом пуном капацитету од вечерас почиње са контролом и применом нове одлуке.

За прекршиоце одлуке предвиђене су казнене мере. Кризни штаб општине Грачаница обавештава грађане, привредне и пословне субјекте са територије општине да се одлука доноси у циљу заштите становништва од ширења епидемије и очувања јавног здравља.