У случају против Арсића саслушан последњи сведок тужиоца

Фото: РТС/PrtSc

Саслушањем сведока тужилаштва, пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини настављен је главни претрес у предмету Ненада Арсића из Чаглавице, оптуженог да је извршио кривично дело Ратног злочина против цивилног становништва.

„Кривично веће којим је председавала судија Аљбина Шабани Рама завршило је данас саслушање последњег сведока ког је предложила специјална тужитељка Дрита Хајдари. Полицајац одељења за ратне злочине говорио је пред судом о начину на који је вршен поступак препознавања оптуженог од стране оштећених. Веће је одобрило поновљени предлог одбране да се на послератне околности које имају везе са касним пријављивањем оптуженог од стране Јакупа и Скендера Шаље, као сведок саслуша позната косовска новинарка Анђелка Ћуп”, казао је за РТВ Ким адвокат Дејан А. Васић, бранилац Ненада Арсића.

Арсић се иначе терети да је током рата нечовечно поступао према Јакупи и Скендеру Шаљи у приштинском насељу Емшир, тако што их је, наводно, тукао, малтертирао и силом терао да пију ракију и певају српске песме.

РТВ КИМ