Opština Gračanica: devetoro novoobolelih od COVIDA-19; u srpskim sredinama ukupno 50

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Još 50 osoba, od 117 testiranih uzoraka, pozitivno je na korona virus u srpskim sredinama na KiM,

Još 50 osoba, od 117 testiranih uzoraka, pozitivno je na korona virus u srpskim sredinama na KiM, od toga je devetoro ljudi iz opštine Gračanica, saopšteno je iz Kriznog štaba Koosvske Mitrovice. Takođe je objavljeno da je preminulo 40 osoba, ali u redovnim izveštajima nije objavljeno kada su i odakle su premunule dve osobe, jer je redovno izveštavano da je preminulo 38 osoba.

Prema rezultatima pristiglim u poslednja 24 sata, još devet osoba sa teritorije opštine Gračanica je pozitivno na Kovid-19.

17 osoba je hospitalizovano, a broj obolelih od pojave prvog slučaja zaraze u opštini Gračanica je 109, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovanog ponašanja u narednim danima, što se pre svega odnosi na nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu u slučaju pojave prvih simptoma.

„ Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

U Severnoj Mitrovici je, prema podacima mitrovačkog Kriznog štaba obolelo 15, u Gračanici osam, šestoro zaraženih je registrovano u Prilužju, petoro u Zvečanu i Gnjilanu, četvoro u Leposaviću, troje obolelih je iz Peći, dve zaražene osobe su iz Zubinog Potoka i po jedna novoobolela osoba je registrovana u Kamenici i Štrpcu. Ponovo se ne slažu podaci dva krizna štaba po broju zaraženih u opštini Gračanica, gde je opštinski Krizni štab objavio da je obolelo devet osoba.

Pet izlečenih osoba je iz Zvečana, tri su iz Gnjilana i dve iz Kosovske Mitrovice. Od početka epidemije, u srpskim sredinama na Kosovu je testirano 6.290 uzoraka, registrovano je 1.309 obolelih, od kojih je prema podacima mitrovačkog Kriznog štaba preminulo 40 osoba.

A.Ć.