Општина Грачаница: деветоро новооболелих од COVIDA-19; у српским срединама укупно 50

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Још 50 особа, од 117 тестираних узорака, позитивно је на корона вирус у српским срединама на КиМ, од тога је деветоро људи из општине Грачаница, саопштено је из Кризног штаба Коосвске Митровице. Такође је објављено да је преминуло 40 особа, али у редовним извештајима није објављено када су и одакле су премунуле две особе, јер је редовно извештавано да је преминуло 38 особа.

Према резултатима пристиглим у последња 24 сата, још девет особа са територије општине Грачаница је позитивно на Ковид-19.

17 особа је хоспитализовано, а број оболелих од појаве првог случаја заразе у општини Грачаница је 109, саопштено је из општинског Кризног штаба.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним данима, што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту у случају појаве првих симптома.

„ Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих“, саопштено је из Кризног штаба.

У Северној Митровици је, према подацима митровачког Кризног штаба оболело 15, у Грачаници осам, шесторо заражених је регистровано у Прилужју, петоро у Звечану и Гњилану, четворо у Лепосавићу, троје оболелих је из Пећи, две заражене особе су из Зубиног Потока и по једна новооболела особа је регистрована у Каменици и Штрпцу. Поново се не слажу подаци два кризна штаба по броју заражених у општини Грачаница, где је општински Кризни штаб објавио да је оболело девет особа.

Пет излечених особа је из Звечана, три су из Гњилана и две из Косовске Митровице. Од почетка епидемије, у српским срединама на Косову је тестирано 6.290 узорака, регистровано је 1.309 оболелих, од којих је према подацима митровачког Кризног штаба преминуло 40 особа.

А.Ћ.