U opštini Gračanica još 11 novoozaraženih korona virusom

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Još 11 osoba je zaraženo korona virusom od poslednjeg preseka, a na Infektivnoj klinici u lapljem selu se trenutno nalazi 14 pacijenata,

Još 11 osoba je zaraženo korona virusom od poslednjeg preseka, a na Infektivnoj klinici u lapljem selu se trenutno nalazi 14 pacijenata, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica obaveštavaju javnost da sa 11 novih slučaja, ukupan broj pozitivnih na korona virus na teritoriji opštine Gračanica iznosi 120.

Na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu se povećava i broj hospitalizovanih pacijenata pa je sada ukupno 14 pacijenata zdravstveno zbrinuto u ovoj zdravstvenoj instituciji. Takođe se i u Kovid ambulantama svakodnevno povećava broj pregleda.

Krizni štab Opštine Gračanica u svakodnevnom je kontaktu sa poslovnim i privrednim subjektima, građanima i institucijama gde redovno prati sprovođenje preporučenih mera, dok inspektori opštine Gračanica te mere redovno kontrolišu na terenu.

„Činjenica je da imamo poslednjih dana rast broja inficiranih, ali zajedno sa zdravstvenim institucijama, situaciju držimo pod kontrolom. Situacija u zdravstvenim institucijama, infektivnom odeljenju i svim kovid ambulantama je zadovoljavajuća, bolničkih kreveta ima dovoljno kao i zdravstvenog osoblja. Pozivamo meštane opštine da se striktno pridržavaju preporučenih mera, izbegavaju sve društvene aktivnosti i veća okupljanja i svoja kretanja svedu na minimum, kako bismo uspešno izašli iz ove epidemije. Odgovornost je na svima i u tom smislu nema izuzetaka“, saopštava opštinski Krizni štab.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.