Avdulah Hoti: Pronaći ćemo rešenje u interesu građana

Авдулах Хоти, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Авдулах Хоти, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


I kosovski premijer Avdulah Hoti, prokomentarisao je danas izjavu srpskog predsednika da svaki zamrznuti konflikt može da izazove eventualne sukobe,

I kosovski premijer Avdulah Hoti, prokomentarisao je danas izjavu srpskog predsednika da svaki zamrznuti konflikt može da izazove eventualne sukobe, rekavši da se svi nesporazumi moraju rešavati dijalogom. Hoti je takođe istakao i da se na Kosovu trenutna politička kriza, može rešiti na dva načina.

“Predsednik države nije na funkciji, podneo je ostavku, što znači da moramo preduzeti ustavne korake i akcije. Postoje dva načina: stranke se moraju ujediniti da se dogovore o novom predsedniku ili da se dogovore o određivanju datuma za vanredne izbore. Ovi događaji su se desili pre nedelju dana i mi još nismo započeli interne konsultacije sa strankama da bismo videli kakvo je raspoloženje. Imamo izjave za medije različitih stranaka na ovu temu, ali verujem da ćemo uskoro, za nekoliko dana ili nedelja, sesti sa svim strankama i razgovarati kao civilizovani ljudi, kao odgovorne stranke, kako bismo pronašli rešenje u interesu građana”, rekao je između ostalog Hoti.

A.Ć.