Још 84 нова случаја заразе у већински српским срединама

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Једна особа је преминула у већински српским срединама на Косову , а од 179 анализираних узорака, регистроване су још 84 особе, заражене корона вирусом, саопштено је из Кризног штаба Северне Митровица.

У Северној Митровици је регистровано 25 новооболелих, 14 оболелих је из Звечана, 12 оболелих је из Лепосавића, по осморо оболелих је из Грачанице и Гњилана, пет новооболелих особа је регистровано у општинама Каменица, Зубин Поток и Штрпце, док су два оболела лица из Прилужја. Преминула особа је из Звечана. Из Северне Митровице је излечено четворо људи и по три особе у Звечану и Зубином Потоку.

На лечењу у Здравственом центру у Северној Митровици се налази 39 особа, а један пацијент је у КБЦ Ниш, додају из Кризног штаба.

Од почетка епидемије, у већински српским срединама на Косову, тестиран је 6.681 узорак, регистрована су 1.492 оболела лица, од којих су 42 особе преминуле.

Претходно је из Кризног штаба општине Грачаница потврђено да је у овој општини регистровано седам нових случајева заразе.

А.М.