Još 84 nova slučaja zaraze u većinski srpskim sredinama

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Jedna osoba je preminula u većinski srpskim sredinama na Kosovu , a od 179 analiziranih uzoraka, registrovane su još 84 osobe,

Jedna osoba je preminula u većinski srpskim sredinama na Kosovu , a od 179 analiziranih uzoraka, registrovane su još 84 osobe, zaražene korona virusom, saopšteno je iz Kriznog štaba Severne Mitrovica.

U Severnoj Mitrovici je registrovano 25 novoobolelih, 14 obolelih je iz Zvečana, 12 obolelih je iz Leposavića, po osmoro obolelih je iz Gračanice i Gnjilana, pet novoobolelih osoba je registrovano u opštinama Kamenica, Zubin Potok i Štrpce, dok su dva obolela lica iz Prilužja. Preminula osoba je iz Zvečana. Iz Severne Mitrovice je izlečeno četvoro ljudi i po tri osobe u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Na lečenju u Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici se nalazi 39 osoba, a jedan pacijent je u KBC Niš, dodaju iz Kriznog štaba.

Od početka epidemije, u većinski srpskim sredinama na Kosovu, testiran je 6.681 uzorak, registrovana su 1.492 obolela lica, od kojih su 42 osobe preminule.

Prethodno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica potvrđeno da je u ovoj opštini registrovano sedam novih slučajeva zaraze.

A.M.