Билоборд са амблемом УЧК на прилазу Грачаници

На прилазу Грачаници из правца Гњилана, код скретања за село Кишницу, јутрос је осванио билборд са амблемом „УЧК“ (ОВК). Билборд је поред стадиона, на мање од 100 метара од насељеног места Грачаница, на територији општине Грачаница. Тим поводом се огласио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Постављање билборда са амблемом УЧК на прилазу Грачаници је најотворенија претња безбедности Срба у централном делу Косова и Метохије и провокација која указује на то да су Албанци у нашој јужној покрајини још увек далеко од прављења искреног отклона од злочина почињених у њихово име“, поручио је у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, подсећајући да се неки од команданата такозване ОВК налазе предс усдом због злочина над Србима и другим неалбанцима, али и над својим сународницима.

„Билборди са амблемом УЧК су дакле отворени позив на насиље и дело људи који се поносе злочинима, и зато очекујем да представници међународне заједнице на Косову и Метохији хитно реагују и предузму кораке како би ова претња била отклоњена, а српски народ да у овом осетљивом тренутку не наседа на провокације. Свесни смо тежине и деликатности ситуације и зато ћемо наставити да у интересу безбедности нашег народа, крајње уздржано реагујемо на кривичне поступке који се воде против команданата УЧК, међутим ово је ситуација која позива на узбуну и опрез, јер вербалне претње на Косову и Метохији, како нас је искуство научило, веома лако прерастају у озбиљније безбедносне претње“, закључује Петковић у саопштењу.

А.Ћ.