Оштећен билборд на прилазу Грачаници

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Билборд “Слобода има име ОВК” (Лириа ка емер УQК), који је пре два дана постављен у селу Кишница, надомак Грачанице, синоћ је запаљен. Припадници Косовске полиције извршили су увиђај.

“Полицијска екипа изашла је на лице места и истрага је у току”, изјавио је командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

Претходног дана, председник општине Грачаница Срђан Поповић затражио је уклањање овог билборда, наводећи да су мештани Грачанице узнемирени након његовог постављања. Поповић је такође истакао да је “у вези последњег инцидента разговарао са представницима полиције и да ће након тог састанка полицијски извештаји о овом догађају бити прослеђени Министарству за саобраћај, јер је оно власник земљишта на коме се билборд налази“.

Да подсетимо, билборд “Слобода има име ОВК” постављен је надомак Грачанице убрзо након што су потврђене оптужнице за ратне злочине и злочине против човецности против бивших припадника ОВК, Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Јуче су млади општине Грачаница поставили билборд у центру насељеног места Грачаница, са натписом “Мир нема алтернативу”, којим позивају на смиривање тензија.

Ана Марковић