Srđan Popović osudio pokušaj paljenja srpske zastave u Gračanici

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Nakon jucerašnjeg pokušaja nepoznatih lica da zapale srpsku zastavu pored spomenika Miloša Obilića na kružnom toku u Gračanici,

Nakon jucerašnjeg pokušaja nepoznatih lica da zapale srpsku zastavu pored spomenika Miloša Obilića na kružnom toku u Gračanici, danas je reagovao gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji je osudivši ovakav napad, pozvao građane na uzdržanost.

“Mi ćemo uraditi sve da naše stanovništvo smirimo. Mi jesmo ostali na ovom prostoru, mi jesmo ostali u ovoj opštini jer želimo ovde da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti stalno minirana raznoraznim incidentima i provokacijama. I ovog puta želim da apelujem na međunarodnu zajednicu, želim da apelujem na ambasade, na policiju i KFOR da moraju da svojim kredibilitetom i autoritetom upozore sve koji pokušavaju da naruše mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji, da to ne smeju da rade, a da policija i KFOR moraju da povećaju svoje prisustvo u opštini Gračanica. Mi nećemo nasedati na nikakve provokacije. Meštani opštine Gračanica ne žele da provociraju nikoga, ne žele da bilo kakav incident naprave. Mi želimo da živimo u miru i želimo da gradimo svoju budućnost na ovim prostorima”, kazao je Popović, naglašavajući da su meštani nakon sinoćnjeg incidenta uznemireni i uplašeni.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

On je takođe dodao da policija mora da radi na tome da počinioci budu uhvaćeni, u suprotnom ovakvi incidenti će se često događati.

Nakon jucerašnjeg pokušaja nepoznatih lica da zapale srpsku zastavu pored spomenika Miloša Obilića na kružnom toku u Gračanici, danas je reagovao gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji je osudivši ovakav napad, pozvao građane na uzdržanost….

https://gracanicaonline.info/2020/11/21/srdjan-popovic-osudio-pokusaj-paljenja-srpske-zastave-u-gracanici/

Posted by GracanicaOnline.Info on Saturday, November 21, 2020

“Nazalost to traje godinema. To nije samo u ovom slučaju. Više puta sam govorio o tome i uvek smo dobijali odgovor da je istraga u toku i da će počionioci za mnoga dela koja su se desila u mnogim mestima na centralnom Kosovu i širom Kosova, i u našoj opštini, vezani za razna obijanja kuća i krađe, biti pronađeni, a nisu. I upravo zbog toga svi ljudi koji se bave kriminalnim radnjama imaju slobodu da to nastave, jer imaju osećaj da sve to može da prođe nekažnjeno”, izjavio je gradonačelnik Gračanice i još jednom apelovao na policiju i KFOR da povećaju svoju prisutnost u opštini Gračanica, jer se možda samo na taj način ovakvi incidenti više neće događati.

Foto izvor GračaniceOnlajn
Ana Marković