O. Sava Janjić: SPC ostala bez dva duhovna stuba, a dobila dvojicu molitvenih zastupnika pred Bogom

архимандрит Сава Јањић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

архимандрит Сава Јањић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Arhimandrit i iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, napisao je danas na svom fejsbuk profilu da je SPC ostala bez dva duhovna stiba,

Arhimandrit i iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, napisao je danas na svom fejsbuk profilu da je SPC ostala bez dva duhovna stiba, mitropolita Amfilohija i Patrijarha Irineja, ali je dobila dvojicu molitvenih zastupnika pred prestolom Božjim. Otac Sava je istakao da su blaženopočivši mitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej „duboko živeli za Kosovo i Metohiju“.

„Srpska Pravoslavna Crkva ostala je za samo nekoliko dana bez dva duhovna stuba, blaženopočivših Mitropolita Amfilohija i Patrijarha Irineja, a istovremeno dobila dvojicu usrdnih molitvenih zastupnika pred prestolom Božijim.

U vremenima punim iskušenja, svojim trudom i požrtvovanošću obeležili su jednu epohu istorije naše Svetosavske Crkve, radili vredno na očuvanju jedinstva naše Pomesne i vascele Crkve Pravoslavne od raskola i podela, hrabro se suočavajući sa svim izazovima. I jedan i drugi jerarh, sa svojim izuzetnim darovima ostaće upamćeni u našem molitvenom sećanju i istoriji našeg naroda, ali i širom pravoslavnog sveta u kome su uživali veliko poštovanje. Obojica su posebno doboko živeli za Kosovo i Metohiju i borili se za opstanak našeg naroda i svetinja, čuvajući zavet sveto-lazarevski, sledujući plejadi velikih svetitelja i ispovednika naše Crkve. Njihovo duhovno pregalaštvo i mudrost putokaz su i nadahnuće za sve nas.

Večan vam spomen dostoblaženi oci!“, napisao je arhimandrit Sava Janjić.

Srpska Pravoslavna Crkva ostala je za samo nekoliko dana bez dva duhovna stuba, blaženopočivših Mitropolita Amfilohija i…

Posted by Sava Janjić on Sunday, November 22, 2020

A.Ć.