Пожар у пекари у Лапљем Селу, ватра захватила и оближњи маркет

Пожар у пекари у Лапљем Селу (Фото Ким)

Јутрос у 5:20 дошло је до пожара у пекари „Дијаманти“ (некадашњи „Homemade“) у Лапљем Селу. У тренутку избијања пожара у објекту су били радници пекаре. Нико није повређен.

Како су нам рекли очевици, у пекари су у тренутку пожара радили радници пекаре, али на срећу нико није повређен. Начињена је материјална штета. Кров је готово у потпуности изгорео, а ватра је захватила и оближњи маркет „Премија“. Како сазнајемо, штета је начињена и у продавници.

На лице места изашла је Ватрогасна екипа која је готово у потпуности угасила пожар.

„Пожар на објекту у склопу пекаре, највероватније је изазвао неисправан оџак и дошло је до паљења кровне конструкције. Када смо стигли, ватра је захватила кров. Наша екипа изашла је са два ватрогасна возила и две екипе, а због велике ватре тражили смо и испомоћ из Приштине, дошле су колеге са два возила и пет ватрогасаца“, казао је за РТВ Ким командир ватрогасне јединице Драган Секулић.

Власник маркета „Премија“ Мирослав Столић казао је да је јутрос око 5:40 обавештен да се у његовом маркету укључио аларм.

„Када сам отишао била су тамо два ватрогасна возила, пришао сам до маркета и тада сам видео да је пожар у пекари. У том тренутку код себе нисам имао кључеве локала, отишао сам по њих. Међутим, када сам се вратио, након пет минута ватра је захватила и наш објекат. Штета је потпуна, роба више није за употребу. Оштећени су и фрижидери и рафови. На сву срећу није било жртава, поново ћемо наставити да радимо и створимо све што смо имали“, казао је Столић.

Припадници Косовске полиције нису могли да нам кажу колика је штета начињењена у оба објекта. Више детаља ће бити познато након што истражитељи изврше увиђај.

Извор: РТВ КиМ