Харадинај Стубла каже да неће дозволити посете српских званичника, Петар Петковић јој поручује да престане да манифестује политичко насиље

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Косовска министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла, преко свог твитер налога поручује да косовске институције никада неће дозволити посету председника Александра Вучића Косову.

„Понављам одговор још једном, јединствено и трајно, на све будуће захтеве Вучића и осталих: Немате дозволу да посетите Косово осим ако не тражите опроштај за геноцид почињен над нашим народом“.

Директор канцеларије за КиМ Петар петковић, одговара да, како је рекао, „такозвана министарка спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај данас је још једном јавно разоткрила своју амбицију да буде актер дестабилизације прилика у региону“.

„Њена изјава да председнику Србије Александру Вучићу до даљег неће бити дозвољен долазак на Косово и Метохију јесте манифестација политичког насиља и недвосмислено кршење споразума Београда и Приштине којима се регулишу посете званичника и слобода кретања, као и свих правила цивилизованог понашања. У атмосфери у којој су мржња и непријатељство према Србима и Београду доминантна политичка идеологија у Приштини немогуће је ефикасно радити на нормализацији односа“, пише у саопштењу Петра петковића и подсећа на „непристојне и неумесне коментаре током тродневне жалости за упокојеним патријархом Иринејем“:

А.М.