Гранит Гаши поднео кривичну пријаву против Срђана Поповића

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Заменик председника Скупштине општине Грачаница, Гранит Гаши (Gashi), поднео је кривичну пријаву против градоначелника ове општине Срђана Поповића, извештава Кљан Косова.

Гаши је ову кривичну пријаву поднео у вези са Поповићевим изјавама о билборду „Слобода има име“ постављеном у селу Кушници, на самом уласку у насељено место Грачаница.

Према његовим речима, Поповић је починио кривично дело „злоупотреба службеног положаја или овлашћења“ и „изазивање раздора и нетрпељивости“.

Подсећамо да је градоначелник Грачанице Срђан Поповић затражио уклањање билборда, јер по његовим речима уноси страх и узнемиреност код преосталих Срба у селу Кишница, али и на читавој територији општине Грачаница. После постављана билборда, непознате особе су га оштетиле, а онда се догодио напад групе албанских младића на Зорана Трајковића из Кишнице, да би на крају опет непозната група албанских младића уклонила билборд. У међувремену су непозната лица покушала паљење српске заставе поред споменика Милошу Обилићу, у центру Грачанице.

А.Ћ.
Извор: Кљан Косова