Бели божур за адвоката и историчара, Црни божур за доктора

Фото: прошлогодишњи добитници

Удружење новинара на Косову је већином гласова својих чланова одлучило да ове године за најбољу сарадњу са медијима, признање Бели божур додели адвокату Дејану А. Васићу и историчару Александру Гуџићу, због тога што су, како се наводи у образложењу, били увек на располагању новинарима и медијима за изјаве и гостовања у емисијама.

Због налошије сарадње са медијима, посебно у време пандемије коронавируса, јер је, како пише у образложењу УНС-а на Косову, одбијао сарадњу са већином српских медија на Косову, Црни божур се додељује директору КБЦ Приштоина у Грачаници, проф. др Братиславу Лазићу.

Удружење новинара Србије на Косову, традиционално додељује признања за најбољу, однсоно најлошију сарадњу са медијима, појединцима, организацијама и институцијама од 2014. године. “Бели божур” за најбољу сарадњу су до сада добили: општина Грачаница (2014.), Прес служба Скупштине Косова (2015.), председник Прогресивне демократске странке Ненад Рашић (2016.), директор НВО Центар за мир и толеранцију Ненад Максимовић (2017.), шеф Мисије ОЕБС на Косову Јан Брату (2018.) и постхумно Оливер Ивановић (2018.), координатори Ресурсног центра за нестала лица Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркинај (2019.). “Црни божур”, за најлошију сарадњу са медијима, до сада су добијали: општина Партеш – Пасјане (2014.), општина Штрпце (2015.), тадашњи заменик косовског премијера Бранимир Стојановић (2016.), Српска листа (2017. и 2018. године) и Скупштина Косова (2019.).

Признања ће бити уручена 14. децембра у 12 сати у Дому културе у Грачаници.

А.М.