Још троје новооболелих у општини Грачаница

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

На територији општине Грачаница још три лица су позитивна на корона вирус, саопштено је из Кризног штаба према подацима који су пристигли за протекла 24 сата, преноси општинска Информативна служба.

На болничком лечењу се тренутно налази 38 пацијената, а укупан број позитивних на корона вирус на територији општине Грачаница је 255.

Члановима породица оболелих одређена је мера самоизолације.

„Кризни штаб општине Грачаница још једном апелује на грађане и привредне субјекте да се придржавају мера и препорука за смањење броја оболелих од заразне болести Ковид-19, пре свега обавезно ношење заштитних маски, држање дистанце, појачано одржавање хигијене, као и поштовање мера ограничења броја окупљених, како у затвреном тако и на отвореном простору. Општинска инспекција интензивно контролише поштовање мера заштите од вируса Ковид 19 и свако ко их буде кршио биће кажњен“, закључује се у саопштењу.

Нема преминулих од КОВИДА-19 у већински српским срединама на КиМ, од 260 тестираних узорака је регистровано 86 новоболелих, док је 30 особа излечено, саопштено је из Кризног штаба Северне Митровице.

У Северној Митровици је регистровано 30 новооболелих, у Лепосавићу 15, 13 новооболелих је из Звечана, у Зубином Потоку је регистровано 11 новооболелих, по три новооболеле особе су из Грачанице и Штрпца, из Гњилана две особе и по једна из Пећи, Призрена и Каменице. Из Косовске Митровице је 16 излечених особа, седам из Звечана, троје излечених је из Зубиног Потока, две из Лепосавића и по једна излечена особа је из Штрпца и Гњилана.

Од почетка епидемије, у већински српским срединама су тестирана 9.964 узорка, регистроване су 2.802 оболеле особе, од којих су 62 лица преминула, а тренутно је 1.385 активних случајева заразе.

Ана Марковић