НАПАД НОЖЕМ НА ПОВРАТНИКА У СЕЛУ ДУБРАВА КОД ИСТОКА

У селу Дубрава у општини Исток јуче око 17:00 часова је непознато лице извршило провалу у кући Радоја Пумпаловића, повратника у овом селу. Провалник је ножем насрнуо на Пумпаловића и од њега тражио новац. Увидевши да нападнути Радоје нема новца, провалник је након краће препирке украо мобилни телефон и нестао у непознатом правцу, саопштено је из Информативне службе Министарства за повратак. Након напада, Пумпаловић је обавестио своје комшије, рођаке и полицију, која је од њега у Полицијској станици узела изјаву и покренула истрагу.

Приликом данашњег обиласка породице Пумпаловић, представници Министарства за заједнице и повратак нису затекли никог код куће, а по речима комшија Радоје је рано јутрос напустио село и отишао у Београд код своје деце.

Министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, подсетио је данас јавност да сваки безбедносни инцидент усмерен према повратницима и њиховој имовини мора бити третиран са посебном пажњом и разрешен у најкраћем року од стране надлежних органа. „Повратници представљају најрањивију групу становника којима је потребна институционалана заштита због учесталих напада на њих“, изјавио је министар Јевтић.

Радоје Пумпаловић у селу Дубрава код Истока живи са својом супругом Десанком, која у моменту напада није била код куће. Ово није први напад ове године на Пумпаловиће и њихову имовину у селу Дубрава код Истока.