Доделе награда за “Најбоље праксе у примени Закона о употреби језика”

Илустрација фото: pixabay

Канцеларија повереника за језике (КПЈ) у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу, Мисијом на Косову (ОЕБС), позива шефове канцеларија за информисање заједно са члановима Мреже за језичке политике да присуствују церемонији доделе награда „Најбоље праксе у примени Закона о употреби језика“ која ће бити одржана у четвртак , 10. децембра 2020.године 10:00 – 11:00 као онлајн догађај.

Language Compliance Award

Join us tomorrow live to see who are the winners of the 2020 “Language Compliance Award”.
The results will be announced at the 2nd annual event organized by the Office of Language Commissioner and the OSCE Mission, starting at 10 am.
————-
Na ndiqni nesër drejtpërdrejtë për të parë kush janë fituesit e çmimit “Praktika më e mirë në zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve” për vitin 2020.
Rezultatet do të shpallen në ceremoninë e dytë vjetore të organizuar nga Zyra e Komisionerit për Gjuhët dhe Misioni i OSBE-së, me fillim në ora 10:00.
————–
Pridružite nam se sutra uživo da vidimo ko su dobitnici nagrade “Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika” za 2020.godinu.
Rezultati će biti objavljeni na drugom godišnjem događaju koji organizuju Kancelarija poverenika za jezike i Misija OEBS-a, sa početkom u 10 časova.

Posted by OSCE Mission in Kosovo on Wednesday, December 9, 2020

Линк за присуствовање догађају је следећи:

https://osce-org.zoom.us/j/96327135776
Meeting ID: 963 2713 5776
Passcode: VNXDyP3L

ВАЖНО! Молимо вас да ажурирате ваше Zoom апликације како бисте могли да користите услуге превода у току церемоније.

Процедура за ажурирање је следећа:

  1. Када се пријавите на платформу Zoom, притисните дугме (ваш профил) горе десно изнад дугмета за подешавања,
  2. Видећете категорију “Check for updates” близу опције Help, па кликните на њу и поступак ће се аутоматски инсталирати и омогућити функцију тумачења.

Награда ће бити додељена на основу праћења употребе службених језика на званичним веб страницама укључујући и друштвене мреже одговарајућих институција.