Sedmoro obolelo od COVIDA-19 u opštini Gračanica u protekla tri dana

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Još sedam osoba je obolelo od COVIDA-19 na teritoriji opštine Gračanica u poslednja tri dana, prenosi saopštenje opštinskog Kriznog štaba

Još sedam osoba je obolelo od COVIDA-19 na teritoriji opštine Gračanica u poslednja tri dana, prenosi saopštenje opštinskog Kriznog štaba Informativna služba opštine Gračanica.

„Iz Kriznog štaba opštine Gračanica obaveštavaju javnost da je u prva dva dana zabeleženo po troje inficiranih dok je danas zabeležen jedan pozitivan slučaj. Sa sedam novih slučajeva, ukupan broj registrovanih pozitivnih  slučajeva na korona virus na teritoriji opštine  Gračanica,  od početka epidemije iznosi 270“, piše u saopštenju opštinske Informativne službe i dodaje da je na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu  hospitalizovano 30 pacijenata.

Krizni štab Optšine Gračanica još jednom apeluje na građane i privredne subjekte da se pridržavaju mera i preporuka za smanjenje broja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19, pre svega da obavezno nose zaštitne maske i da drže distancu. Takođe, građani se pozivaju na redovno održavanje higijene i da poštuju mere ograničenja broja okupljenih, kako u zatvrenom, tako i na otvorenom prostoru.