Седморо оболело од COVIDA-19 у општини Грачаница у протекла три дана

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Још седам особа је оболело од COVIDA-19 на територији општине Грачаница у последња три дана, преноси саопштење општинског Кризног штаба Информативна служба општине Грачаница.

„Из Кризног штаба општине Грачаница обавештавају јавност да је у прва два дана забележено по троје инфицираних док је данас забележен један позитиван случај. Са седам нових случајева, укупан број регистрованих позитивних  случајева на корона вирус на територији општине  Грачаница,  од почетка епидемије износи 270“, пише у саопштењу општинске Информативне службе и додаје да је на одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу  хоспитализовано 30 пацијената.

Кризни штаб Оптшине Грачаница још једном апелује на грађане и привредне субјекте да се придржавају мера и препорука за смањење броја оболелих од заразне болести Ковид-19, пре свега да обавезно носе заштитне маске и да држе дистанцу. Такође, грађани се позивају на редовно одржавање хигијене и да поштују мере ограничења броја окупљених, како у затвреном, тако и на отвореном простору.