ПОДЕЉЕНО ЈОШ 250 КУБНИХ МЕТАРА ОГРЕВНОГ ДРВЕТА

Министарство за заједнице и повратак је финансирало и реализовало набавку и расподелу 250м3 огревног дрвета, а корисници ове помоћи биле су 83 најугроженије породице, са укупно 239 својих чланова, из општинa Урошевац, Штрпце, Призрен, Обилић, Вучитрн, Исток, Клина и Пећ. Породице које су, у сарадњи са општинским канцеларијама за повратак и заједнице и представницима невећинских заједница, биле одабране за помоћ у огревном дрвету, су породице интерно расељених лица, угрожена старачка домаћинства, вишечлане породице, повратници и припадиници невећинских заједница који живе у изолованим срединама, саопштено је из Информативне службе Министарства за заједнице и повратак.

Министарство за заједнице и повратак је, у сарадњи са Канцеларијом Европске уније на Косову и партнерском Међународном организацијом за миграције (ИОМ), недавно спровело акцију расподеле дрва за огрев повратницима којима су у 2020.години биле изграђене куће. Убрзо након ове успешно спроведене акције, на адресу министарства од појединих локалних управа, расељених лица и социјално угрожених породица су пристигли многобројни нови захтеви за доделу огрева, на које је министарство позитивно одговорило.

Самостално или у сарадњи са партнерима из Канцеларије Европске уније на Косову, Министарство за заједнице и повратак је од почетка зиме помогло 178 породица са укупно 725 м3 огревног дрвета.