Каменована српска школа у селу Бинач у општини Витина

Српска Основна школа „Младен Марковић“ у Витини, издвојено одељење школе Бинач, каменована је данас у послеподневним сатима, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

„Непозната лица каменицама су гађала ову образовну установу која се налази у мултиетничком насељу Бинач у општини Витина. Том приликом разбијено је више прозора на школи, а вандали су покушали да обију и улазна врата. Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од надлежних институција у Приштини да без одлагања открију и приведу правди починиоце овог вандалског чина чије су мете била и малолетна деца“, наводи се у саопштењу и додаје да „оваква разбојништва уносе додатни немир и оправдани страх међу српски народ у јужној покрајини и показују колико су крхка настојања за изградњу једног мултиетничког друштва на Kосову и Метохији“.

This slideshow requires JavaScript.

Канцеларија за КиМ очекује од међународних представника да реагује и да пошаље поруку да насеље неће бити толерисано, апелујући на „да остану мирни и не подлежу намерним провокацијама које имају за циљ да изазову нашу неодмерену реакцију, а држава ће изнаћи начин да осигура њихову безбедност“.