KP: Uhapšen policajac koji je ranio begunca u Gračanici

Фото ГрачаницеОнлајн: Полицијска станица у Грачаници
Полицијска станица у Грачаници, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Полицијска станица у Грачаници, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Komandir Policijske stanice u Gračanici rekao je za RTV Kim da je sinoć pobeglo lice koje je privedeno na osnovu potrage i da nije u pitanju lopov,

Komandir Policijske stanice u Gračanici rekao je za RTV Kim da je sinoć pobeglo lice koje je privedeno na osnovu potrage i da nije u pitanju lopov, a u međuvremenu je pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na osumničenog.

Postojala je pravosnažna odluka suda za izdržavanjem kazne od godinu dana zatvora, zbog napada na službeno lice“, kratko je odgovorio Bratislav Trajković za RTV KIM.

U međuvremenu, policijskog službenika koji je danas pucao službenim oružjem u Gračanici, odlukom tužioca, uhapsio je Policijski inspektorat Kosova i određen mu je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo.

Inspektorat je preporučio i njegovu suspenziju, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova.

„Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova nastavili su da preduzimaju istražne radnje u vezi sa upotrebom vatrenog oružja od strane policajca u Gračanici. PIK je u koordinaciji sa pritvorskim tužiocem i nekoliko drugih policijskih jedinica završio uviđaj na mestu događaja”, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata, kojim se preporučuje suspenzija policajca koji je pucao u begunca.

Na osnovu preliminarnih istraga, istražitelji PIK-a sumnjaju da „u ovom slučaju nisu ispunjeni zakonski uslovi za upotrebu vatrenog oružja od strane policajca pucanjem u smeru vozila u pokretu u kojem se nalazio osumnjičeni sa još dve osobe“.

Istovremeno iz Univerzitetsko kliničko bolničkog centra je saopšteno da je žrtva koju je ranio policajac u Gračanici van životne opasnosti.

Podsećamo, sinoć su dva lica pokušala bekstvo ispred Policijske stanice u Gračanici i dok je jedno lice policajac ranio, drugo lice je pobeglo, nakon što ga je u centru Gračanice sačekao vozač u belom golfu bez tablica. Pri pokušaju bekstva, begunci su automobilom udarili u automobil koji se kretao magistralnim putem prema Gnjilanu, ostavili automobil i pobegli. Osobe koje su bile u udarenom automobilu nisu teže povređene.

Anđelka Ćup
Izvor: RTV KIM