КП: Ухапшен полицајац који је ранио бегунца у Грачаници

Фото ГрачаницеОнлајн: Полицијска станица у Грачаници
Полицијска станица у Грачаници, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Командир Полицијске станице у Грачаници рекао је за РТВ Ким да је синоћ побегло лице које је приведено на основу потраге и да није у питању лопов, а у међувремену је покренута истрага против полицајца који је пуцао на осумниченог.

Постојала је правоснажна одлука суда за издржавањем казне од годину дана затвора, због напада на службено лице“, кратко је одговорио Братислав Трајковић за РТВ КИМ.

У међувремену, полицијског службеника који је данас пуцао службеним оружјем у Грачаници, одлуком тужиоца, ухапсио је Полицијски инспекторат Косова и одређен му је притвор од 48 сати због сумње да је починио кривично дело.

Инспекторат је препоручио и његову суспензију, наводи се у саопштењу Полицијског инспектората Косова.

„Истражитељи Полицијског инспектората Косова наставили су да предузимају истражне радње у вези са употребом ватреног оружја од стране полицајца у Грачаници. ПИК је у координацији са притворским тужиоцем и неколико других полицијских јединица завршио увиђај на месту догађаја”, наводи се у саопштењу Полицијског инспектората, којим се препоручује суспензија полицајца који је пуцао у бегунца.

На основу прелиминарних истрага, истражитељи ПИК-а сумњају да „у овом случају нису испуњени законски услови за употребу ватреног оружја од стране полицајца пуцањем у смеру возила у покрету у којем се налазио осумњичени са још две особе“.

Истовремено из Универзитетско клиничко болничког центра је саопштено да је жртва коју је ранио полицајац у Грачаници ван животне опасности.

Подсећамо, синоћ су два лица покушала бекство испред Полицијске станице у Грачаници и док је једно лице полицајац ранио, друго лице је побегло, након што га је у центру Грачанице сачекао возач у белом голфу без таблица. При покушају бекства, бегунци су аутомобилом ударили у аутомобил који се кретао магистралним путем према Гњилану, оставили аутомобил и побегли. Особе које су биле у удареном аутомобилу нису теже повређене.

Анђелка Ћуп
Извор: РТВ КИМ