Канцеларија за КиМ: Срамна пресуда Ненаду Арсићу

После данашње пресуде Ненаду Арсићу, кога је Основни суд у Приштини прогласио кривим и осудио на шест година затвора због наводног “ратног злочина против цивилног становништва”, реаговала је Канцеларија за КиМ, називајући пресуду срамном и „још једну у низу скандалозних одлука судских инстанци у Приштини“.

„Нажалост, показало се тачним оно на шта је Kанцеларија за Kосово и Метохију упозоравала од самог почетка овог случаја, а то је да не постоје претпоставке да се овај или било који други случај против лица српске националности процесуира у складу са основним демократским стандардима и међународним правним тековинама, нити да има услова за фер и правично суђење. Ненад Арсић осуђен је на казну затвора иако за наводни злочин који му се ставља на терет нема ниједног валидног доказа, већ је по среди наставак уобичајене праксе Приштине да се на основу изјава лажних сведока доносе осуђујуће пресуде против Срба“, саопштено је из Канцеларије за КиМ, уз тврдњу да овакве судске одлуке имају за циљ застрашивање Срба.

Канцеларија за КиМ је позвала међународну заједницу да „не дозволи да Ненад Арсић постане жртва политичких превирања у Приштини“.