Петар Петковић посетио Видосаву Арсић

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохији Петар Петковић посетио је данас у Нишу мајку и сестру Ненада Арсића кога је суд у Приштини у четвртак осудио на шест година затвора због наводног ратног злочина, за који нема ниједног валидног доказа. Арсић је у затвору од октобра 2019. године, а мајка Видосава (87) пуних 14 месеци чека да јој се син врати. Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић након разговора са бака Видом, поручио је да ће држава учинити све и наставити да помаже Арсићу, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Нема потресније слике него призора мајке која уплакана, у болу чека свога сина. Тако и мајка Вида више од годину дана чека свог сина Ненада који у затвору у Приштини лежи невин. Он је жртва приштинског правосуђа које је инструмент у рукама албанских политичара, који се на тај начин свете српском народу и држави Србији. Ова срамна пресуда показује шта Приштина ради и како хоће да створи вештачки баланс како нису само Албанци чинили злочине. Пресуда је и порука Србима да се иселе са простора Kосова и Метохије и да се заплаше они који би да се врате. Држава Србија, председник Александар Вучић и Kанцеларија за Kосово и Метохију чине све да помогну овој честитој породици, обезбедили смо им адвоката, обавестио сам и Еулекс да укажем о каквом кршењу права је реч. Очекујем да Ненад буде ослобођен и да се врати мајка Види – поручио је Петковић.

Ненадова сестра Верица захвалила се држави Србији, председнику Вучићу, Kанцеларији за KиМ и адвокату Дејану Васићу на помоћи и подршци.

Шест година је много за једног невиног човека, који је добар и племенит као наш Ненад. Он није починио никакво зло и ми ћемо се борити да га вратимо кући. Са вером у Бога да наш Ненад дође мајци, која има 87 година и живи сама – каже Верица. Она каже да упркос свему кроз шта су прошли, кућу у Чаглавици продати неће и да је то и Ненадова порука из затвора.

Ненад Арсић, пореклом из Чаглавице је ухапшен 22. октобра 2019. године на прелазу Мердаре, док је ишао да вади лична документа.