Запаљен помоћни објекат породице Јовановић, кућа обијена

Синоћ око 22 сата запаљен је помоћни објекат – плевња породице Јовановић у селу Могила у Kосовској Витини, а породична кућа обијена, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

У пожару, како се наводи у саопштењу, срећом нико није повређен, али је причињена материјална штета. У тренутку избијања пожара у кући и дворишу није било никога, с обзиром на то да је глава породице Благоје Јовановић (73) недавно преминуо, а његова супруга Љубинка (70) је отпутовала код сина у Смедерево.

„Истичемо да је ово већ други инцидент у насељу Kосовска Витина у свега неколико дана. Претходно је у уторак каменована Основна школа “Младен Марковић” у Витини, приликом чега су полупани прозори на објекту, а непознати починиоци покушали су да обију и улазна врата. Након напада на малолетну децу, изгредници сада не дају мира ни породицама преминулих Срба. Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да починиоци овог злочина буду откривени у најкраћем могућем року и инсистира да приштинске институције прекину са праксом некажњивости злочина чије су мете Срби и њихова имовина. На овај начин им се угрожава не само безбедност, уноси додатни немир и страх, већ се угрожава и егзистенција Срба који живе на простору Kосова и Метохије“, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ и обећава да ће породица добити помоћ како би санирала штету.

This slideshow requires JavaScript.

„Претходних недељу дана поново су појачани напади и притисци на Србе у јужној покрајини. Светомир Бачевић је у Пећи ухапшен без иједног доказа за ратни злочин, Ненад Арсић је оптужен на шест година затвора на основу исказа лажних сведока, док су непознати починиоци поставили знак на албанском језику „Наша црква“, у близини остатака православне цркве у селу Суво Грло код Србице“, закључује се у саопштењу.

А.М.